Download emulator PSX/PS One untuk PC

Beberapa minggu terakhir, entah kenapa saya kangen banget main Digimon World, game PSX yang dirilis 8 taun lalu. Sampai pernah kepikiran untuk beli PS One baru buat main game ini. Eh..tapi setelah diinget2, rasanya ada deh emulator PS buat PC. Iseng-iseng saya cari di google…dalam satu kali klik…tadaaa…ketemu! Ternyata mudah banget nyari dan install emulatornya.

Mungkin bagi yang belum tau, ini saya sharing caranya. Gampang banget kok, file-nya kecil lagi, jadi downloadnya gampang dan keluar modal (paling duit keluar buat beli kaset PS dan stiknya doang). Here we go

  1. Download emulatornya di sini
  2. Trus download d3dx9_26.dll (directX) di sini. Aman kok, dah gw coba.
  3. Langkah selanjutnya adalah mendownload BIOS. BIOS yang kita pake adalah SCPH1001. Gw lupa download di mana, tapi lo bisa cari di google.
  4. Setelah itu, taro BIOS yang udah kita download ke folder …/bios.
  5. Atur controllernya di file => configuration, terus pilih tab controller.
  6. Trus, masukin CD game lo
  7. Lalu tinggal file => insert CD, lalu pilih drive CD lo (kalo gw di e:\DIGIMON). Untuk ngesave game, pencet file => save state. Untuk load pencet file => load state
  8. Tadaaaaa! Untuk lebih nikmatnya, saran gw lo main pakai stik PC yang harganya sekitar 80rb-an (yah..keluar modal juga ya hahaha)

Enjoy!

About these ads
Explore posts in the same categories: pengalaman, Trivia

16 Komentar pada “Download emulator PSX/PS One untuk PC”

  1. idiotz Berkata

    bisa dicoba epsxe. menurut saya jauh lebih top!

  2. Si Idiot Berkata

    oh saya juga nyoba epsxe, tapi waktu itu kontroler saya gak jalan..gak tau kenapa :D


  3. Jadi ingin main Team Buddies lagi. :P Sayang kalau main di komputer agak kurang portabel…

  4. Si Idiot Berkata

    @Xaliber: mainnya di laptop dunk :p

  5. nadafi Berkata

    akhirnya main yu gi oh! forbidden of memories, bukan cita2 lagai.
    1. soalnya ps gw rusak
    2. malas beli ps one lg

    thanks banget yach!!!!!!!!!

  6. nomi sagala Berkata

    great portable … mantaop kek nya…
    instalnya?? gampang g?

  7. gan Berkata

    epsxe pke kset jga gan??

  8. apoy78 Berkata

    team buddies, ctr, army men, ko gx bsa dmainin ya, aq pke epsxe 1.60, crash bandicoot bisa d mainin tp gx bsa d save, yg laen bsa ko, ap pngruh ny tlong kasih solusi all

  9. lintang Berkata

    saya kurang ngerti langkah ke5, controlnya itu dimana?

  10. g-shocked.com Berkata

    Yes! Finally something about acura nsx concept.


  11. Have you ever considered about including a little bit more
    than just your articles? I mean, what you say is valuable and all.
    But just imagine if you added some great pictures or video clips to
    give your posts more, “pop”! Your content is excellent but with images and video clips, this
    blog could undeniably be one of the most beneficial in its field.

    Wonderful blog!


  12. I have been browsing online more than 3 hours lately, yet I by no means found any attention-grabbing article like yours.
    It’s beautiful value sufficient for me. In my view, if all website owners and bloggers made good content as you did, the web might be a lot more helpful than ever before.


  13. Have you ever thought about adding a little bit more than just your articles?

    I mean, what you say is fundamental and everything. But just imagine
    if you added some great photos or video clips to give your posts more, “pop”!
    Your content is excellent but with images and videos, this site could definitely be one of the
    greatest in its field. Very good blog!

  14. Mose Berkata

    My programmer is trying to persuade me to move to .
    net from PHP. I have always disliked the idea because of the expenses.
    But he’s tryiong none the less. I’ve been using Movable-type on numerous websites for
    about a year and am worried about switching to another platform.
    I have heard excellent things about blogengine.net. Is there a way I can import all my
    wordpress posts into it? Any kind of help would be really appreciated!

  15. Sandy Berkata

    Useful info. Lucky me I found your website by accident,
    and I am stunned why this coincidence did not came about in advance!
    I bookmarked it.

  16. crear facebook Berkata

    First off I want to say excellent blog! I had a quick question that I’d like to ask if you don’t mind.
    I was interested to find out how you center yourself and
    clear your thoughts prior to writing. I have had a tough time clearing my mind in getting my ideas
    out there. I do take pleasure in writing but it just seems like the first 10
    to 15 minutes tend to be wasted simply just trying to figure
    out how to begin. Any recommendations or tips? Many thanks!


Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s


Ikuti

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: